StoryEditor

Bratić: "Nametanje predstavnika jednog naroda od strane drugog bila bi loša poruka"

Piše D  /  28.10.2019., 11:10h

Je li je povlačenje kandidature najava Bratićevog povratka pitali su upravo donedavnog potpredsjednika NSRS-a iz reda bošnjačkog naroda.

Senad Bratić je kazao kako o povratku na staru poziciju zna onoliko koliko pročita ili čuje u medijima, ali i da je upoznat sa povlačenjem Šulićeve kandidature prije početka sedme sjednice NSRS-a.

“Nama je bila čudna sama ta inicijativa. Međutim prije početka kolegija to je povučeno. Što je razlog, nezahvalno je nagađati. Možda je razlog taj da je pozicija shvatila da bi nametanje, govorim o biranju predstavnika jednog naroda od strane drugog, bilo loša poruka, pa su zaustavili inicijativu za imenovanje”, kazao je Bratić za Klix.ba.

On naglašava kako će se tek vidjeti kakva je namjera vladajućih struktura u Narodnoj skupštini RS-a.

Na pitanje je li Šulićevo povlačenje zapravo urađeno zbog ostavljanja prostora za dogovor SDA i SNSD-a u procesu formiranja državne vlasti i kako bi se Bratić vratio na dužnost, on odgovara kako u Stranci demokratske akcije o tome nije razgovaralo u posljednje vrijeme.

“Mi u SDA smatramo kako pozicija u NSRS treba učiniti prvi korak. Mislim da su vidjeli da ovo nije rješenje za krizu i za formiranje vlasti na državnoj razini. Nije rješenje dizati napetosti, rješenje je samo u dogovoru”, ističe Bratić.

On je mišljenja kako nitko ne treba drugome nametati nešto političkom silom. Nije poznato misli li pri tome i na činjenicu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BIH. Bilo bi zanimljivo čuti odgovor na to pitanje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:25