StoryEditor

Brat Filipa Zavadlava čovjeku koji je ležao nakon srčanog ukrao pušku?

Piše D  /  14.09.2020., 12:09h

Brat Filipa Zavadlava, 23-godišnji Stanislav, prijavljen je za kazneno djelo teške krađe. Osumnjičen je da je ukrao lovačku pušku dok je njezin 72-godišnji vlasnik ležao na tlu jer je upravo tada doživio srčani. Puška je muškarcu ispala iz ruke, a muškarac je umro od posljedica srčanog udara, piše Slobodna Dalmacija.

Prijavljen je jer je 6. kolovoza u 8:15 na zemljanom parkiralištu ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske sa sjeverne strane, dok je 72-godišnji A. V. ležao bez svijesti pokraj svoje Toyote Yaris, uzeo njegovu poluautomatsku pušku Beretta Al 391 Urika 2 te ju je zadržao za sebe ili prodao, čime je počinio kazneno djelo teške krađe.

A. V. je tog jutra krenuo u Policijsku upravu produžiti dozvolu za držanje i nošenje ove puške koja mu je služila za lov i, iako se tretira kao poluautomatsko oružje, dozvoljena je za lov.

Zavadlav je uhićen tek 1. rujna na području Kopilice jer ga policija nije uspjela pronaći budući da nije poznata adresa na kojoj živi nakon što je otišao od oca. Sutradan je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, ali ga je sudac istrage pustio da se brani sa slobode, piše Slobodna.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:39