StoryEditor
sydney

Brak nakon tragedije: Pijani vozač im ubio djecu, oni mu javno oprostili

Piše desk  /  10.07.2022., 09:47h

Par je šokirao medije kada su samo nekoliko dana nakon tragedije 1. veljače 2020. javno oprostio 29-godišnjaku koji je jureći autom prešao preko ruba pločnika i sletio na pločnik, usmrtivši četvero djece i ranivši troje.

“Oprost je omogućio da moj brak preživi”, rekla je Leila Abdallah 28 mjeseci nakon što je troje od šestero djece nje i supruga Dannyja ubio pijani vozač pod utjecajem droga u blizini Sydneya u Australiji.

Opraštanje je “naučilo Dannyja i mene da gledamo jedno drugo očima pune suosjećanja i empatije. Oprost je započeo proces ozdravljenja u svima nama”, rekla je u Vatikanu, kamo je obitelj otputovala sa svoje troje preživjele djece i 12-tjednom djevojčicom starom na Svjetski susret obitelji 2022.

Abdallahovi su pozvani da na vatikanskom događaju govore o tragičnoj nesreći u kojoj su izgubili 11-godišnju nećakinju i troje djece – 13-godišnjeg Antonyja, 12-godišnju Angelinu i devetogodišnju Siennu dok su išli kupiti sladoled nakon rođendanske zabave.

Par je šokirao medije kada su samo nekoliko dana nakon tragedije 1. veljače 2020. javno oprostio 29-godišnjaku koji je jureći autom prešao preko ruba pločnika i sletio na pločnik, usmrtivši četvero djece i ranivši troje.

Brak nakon tragedije, kako?

Danny i Leila Abdallah ispričali su priču svoje obitelji za EWTN u TV intervjuu 2021 .

Godinu dana kasnije, 23. lipnja, razgovarali su s CNA o učinku koji trauma može imati na odnos muža i žene i kako njih dvoje nastavljaju zajedno prolaziti kroz svoju tugu i ljutnju.

“Kako izgleda brak nakon tuge? Brak postaje puno drugačiji”, rekao je Danny. “Mislim da ako prigrliš bol i patnju, i učiniš to molitvom, to je kao da si prošao kroz užarenu peć i to je kao pročišćenje.”

Leila je rekla da “brak postaje izazov nakon tuge jer svatko od nas tuguje.”

“Dakle, prolazite kroz ciklus… On bi mogao biti ljut, ili bih ja mogla biti ljuta u različito vrijeme jedno od drugog. Ali ja i Danny smo imali sreće, zbog oprosta i zbog naše vjere, naša je ljubav postala dublja”, rekla je.

“Kad pogledam svog muža, vidim Antonyja, Angelinu, Siennu, vidim dio njih, jer oni su bili plod naše ljubavi.”

Rekla je da su naučili biti strpljiviji jedno s drugim, manje se svađati. Kad je netko od njih frustriran, pokušavaju ga slušati, znajući da frustracija nisu oni.

“Mi smo suosjećajniji. Imamo više empatije”, rekla je. “Gledamo se… drugačijim očima,” Danny je završio Leilinu rečenicu, za CNA.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 05:41