Article_Top_970x250

Bradarić više nema podršku dovoljno zastupnika u Skupštini ZDŽ

sastanak

Bradarić više nema podršku dovoljno zastupnika u Skupštini ZDŽ

sij 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto FENA/Vehid Begunić

- Parlamentarna većina u Zeničko-dobojskoj županiji (ZDŽ) više ne postoji. Na današnjem sastanka u kabinetu predsjedavajućeg Skupštine ZDŽ Ismeta Sarajlić (SBB), mandatar Mehmed Bradarić (SDP), objavio je da više nema podršku sedam stranaka i neophodnih 18 zastupnika.

- Još u petak, odlukom vrha stranke, koaliciju su napustila tri zastupnika SBB, a nakon današnjeg priopćenja za javnost iz Stranke za BiH, jasno je da smo ostali na podršci 17 zastupnika - kaže Bradarić, prenosi Fena.

On dodaje da će pokušati i dalje da oformi većinu te skupiti potrebnih 18 glasova za svoju vladu, ali što se tiče eventualne koalicije sa SDA, Bradarić kaže kako on u tome sigurno neće sudjelovati.

- Članovi SDP-a, koji su tu na sastanku, koji su i članovi Predsjedništva, za takve dogovore ne znaju. Ali, ono što ja mogu sa sigurnošću tvrditi, 100 posto, i ukoliko dođe do takve kompozicije, Bradarić Mehmeda u svemu tome nema - kazao je Bradarić, dodajući kako je on tek 14. siječnja ušao u priču oko sastava Vlade ZDŽ te da je to, vjerovatno, bilo i prekasno.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250