StoryEditor
formiranje vlasti

Bradara: Vlada FBiH je imenovana i čeka potvrdu, sve drugo je blokada

Piše desk  /  12.04.2023., 13:42h

Rukovodstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara (HDZ), Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA) danas su održali još jedan sastank. No, i ovo puta nisu postigli dogovor.

Nakon održanog sastanka Lidija Bradara oglasila se putem priopćenja.

“Što se mene tiče, Vlada je imenovana i čeka potvrđivanje. Odluku, donesenu sukladno Ustavu i zadanim rokovima kao i parlamentarnoj većini ne mislim mijenjati. Sve ostalo je kupovina vremena i blokada”, navela je ovo Bradara nakon današnjeg sastanka sa potpredsjednicima.

Naglasila je da današnji sastanak nije rezultirao nikakvim promjenama stavova, “osim što je gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana”.

“Ono što je pozitivno je da postoji volja za razgovorom unatoč različitim pogledima na većinu problema, kako kod mene tako i kod potpredsjednika ne samo za trenutno najaktualniju temu glede imenovanja Vlade FBiH nego i brojne druge”, izjavila je predsjednica FBiH.

Podsjetimo, Refik Lendo je danas u izjavi za medije kazao kako traži dodatnih sedam dana kako bi SDA ponudila neko novo rješenje koje bi se navodno trebalo svidjeti partijama “Osmorke”.

S druge strane, Igor Stojanović je kazao kako je ovo samo jedan vid kupovine vremena te da nemaju mehanizam u kojem bi prevazišli ovu situaciju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:04