StoryEditor
predsjednica FBiH

Bradara: Rok za imenovanje Vlade FBiH je 30 dana. Meni je važno da ne prekršim odredbe Ustava

Piše fena  /  06.04.2023., 21:54h

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara izjavila je da je njena namjera da Zastupnički dom Parlamenta FBiH na korektan način raspravlja o Informaciji o Odluci o imenovanju premijera Vlade, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH, kako Ustav FBiH ne bi bio prekršen.

To je kazala medijima tijekom sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH čija je jedina točka dnevnog reda ta Informacija.

- Meni je važno da Zastupnički dom koji je u konačnici zadužen da potvrdi Vladu FBiH, izvijestim o situaciji u kojoj se nalazimo - istaknula je.

Bradara je napomenula da svi pričaju o Ustavu, a da zaboravljaju najnoviji amandman kojeg je donio visoki predstavnik Christian Schmidt, a koji nalaže da je rok za imenovanje Vlade FBiH 30 dana.

Istaknula je da je zastupnicima dostavila svoju Odluku, kao i stavove potpredsjednika, te životopise kandidata za ministre i premjera.

Smatra da postoji nekoliko rješenja za takvu situaciju, a to je da Zastupnički dom primi k znanju predloženu Informaciju ili da se usvoje određeni zaključci.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:47