Article_Top_970x250

Bradara pozvala na dijalog: U BiH nitko ništa ne može sam

KRIZA VLASTI U FBIH

Bradara pozvala na dijalog: U BiH nitko ništa ne može sam

ožu 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Očito su neki dobili zadaću koju moraju provesti, a koju je teško provesti u ovakvim okolnostima - naglasila je Bradara nakon današnjeg sastanka predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti na kojem nije postignut dogovor u vezi daljnjeg funkcioniranja vlasti u FBiH.

Predsjedavajuća Doma naroda Federalnog parlamenta Lidija Bradara izjavila je da je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji potreban neprestani dijalog s obzirom na to da je izborna godina i da se odnosi kompliciraju.

- Očito su neki dobili zadaću koju moraju provesti, a koju je teško provesti u ovakvim okolnostima - naglasila je Bradara nakon današnjeg sastanka predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti na kojem nije postignut dogovor u vezi daljnjeg funkcioniranja vlasti u FBiH.

Slična situacija između koalicionih partnera desila se i prošle godine, što prema Bradarinim riječima, pokazuje da se dešavaju problemi kada „nema dijaloga“.

- U ovom trenutnu bitno je razumijevanje imajući na umu da smo svi mi ipak partneri. Vrijednost Bosne i Hercegovine je da nitko ništa ne može sam. Zato je očito da se mora uložiti više napora kako bi se ova situacija prevazišla - zaključila je Bradara.

Do narednog sastanka za sedam dana unutar Vlade i oba doma Parlamenta FBiH trebaju se intenzivirati razgovori kako bi se osigurao normalan rad tih institucija i otkočio reformski proces.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250