StoryEditor
proračun fbih

Bradara odgovorila na optužbe SDA: Ulaganje u bolnice nema nacionalni predznak

Piše desk  /  26.01.2023., 18:07h

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas bi trebao usvojiti nacrt proračuna FBiH za tekuću godinu koji bi trebao iznositi skoro sedam milijardi KM, kazala je Lidija Bradara (HDZ BiH), iako je uloženo skoro sto amandmana. Isto tako, osvrnula se i na optužbe kolega iz SDA koji su kazali ranije da je “HDZ sustavno iskoristio skrnavljenje proračuna”.

“Meni je drago da ikako razmatramo proračun. Nadam se da ćemo dana usvojiti proračun. Meni je žao što je on u ovoj proceduri u žurnom postupku i što nismo mogli da usvajamo po normalnoj proceduri. Situacija je takva kakva jeste. Imamo skoro stotinu uloženih amandmana. Svi će se izjašnjavati o tome i ne mislim da je to sporno, već govori da je to živi dokument. Sigurna sam da će doživjeti rebalans. Treba ga usvojiti što prije kako ne bi stao život u FBiH i formirati vlast”, kazala je.

Iz SDA optužuju novu parlamentarnu većinu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da su oskvrnavili proračun FBiH, te da je to sustavno iskoristio HDZ BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:40