StoryEditor

Braća osuđena na smrtnu kaznu, ubili su učiteljicu

Piše D  /  14.01.2020., 02:01h

Stanislaw Kostsew (19) i njegov brat Illya (21) trebali bi biti pogubljeni strijeljanjem u potiljak, piše Mirror.

Posljednja nada dvojice ubojica da će ostati živi jest da ih pomiluje predsjednik Aleksandar Lukašenko, ali on ih je već javno okarakterizirao kao ‘šljam‘

Hladnokrvni dvojac je proglašen krivim za ubojstvo 47-godišnje Natalye Kostritse, koju su izboli oko sto puta, a onda zapalili njezinu kuću.

Odlučili su joj se osvetiti nakon što je kontaktirala socijalnu službu jer je smatrala da bi njihova sestra treba izgubiti skrb nad svoje dvoje maloljetne djece.

Na sudu su izneseni stravični detalji zločina koji je potresao Bjelorusiju.

"Ubadali su je i rezali cijele noći. Doslovno su je ubijali satima. Preklinjala ih je, a na kraju su je dokrajčili unatoč molbama da ju poštede", rekao je tužitelj.

Mladići su se branili da su bili pijani i da im je ‘votka pomutila razum‘.

Lukašenko je rekao da se osjeća loše svaki put kad potpiše nalog za pogubljenje, a do sad ih je od 1994. godine potpisao oko 250. Poštedio je samo jednog osuđenika.

"Osjećam se strašno i preplašeno. Duboko sam uznemiren jer znam da će netko zbog mene biti pogubljen. Ali, život u zatvoru je još gori budući da su ljudi tamo u kavezu kao životinje", izjavio je predsjednik Bjelorusije, prenosi Jutarnji.hr

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:51