Article_Top_970x250

Božinović: "Za nekoliko mjeseci Radončić i ja napravili smo više nego ostali svih ranijih godina"

ministar unutarnjih poslova rh

Božinović: "Za nekoliko mjeseci Radončić i ja napravili smo više nego ostali svih ranijih godina"

lip 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

Surađivali smo kratko, ali veoma dobro i efikasno. Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina.

Kazao je ovo u razgovoru za „Dnevni avaz“ Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, komentirajući jučerašnju ostavku Fahrudina Radončića s pozicije ministra sigurnosti BiH.  

Odlična suradnja, kaže Božinović, najviše je došla do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa. 

- U vrijeme pandemije osigurali smo transportne rute opskrbe. Uspjeli smo to osigurati u vrijeme kada su članice Europske unije između sebe zatvarale granice. Mi smo u svakom trenutku komunicirali i sve dogovarali. Nikada taj tranzitni promet, a kasnije i putnički, prema BiH nije prestao. Sve to je rezultat dobre suradnje i povjerenja koje smo stekli u veoma kratkom razdoblju – kazao je Božinović.  

Božinović i Radončić su se sastali u Zagrebu 3. veljače. Na sastanku je dogovoreno mnogo, kaže Božinović, a u praksi se odmah krenulo s realizacijom.  

- Kad je u pitanju migrantska kriza i policijska suradnja u vrijeme pandemije, imali smo planove i već su se naše policije sastale na nekoliko radnih sastanaka po svim linijama policijskog rada. Vjerujem da je Radončić postavio temelje na kojima će nastaviti raditi i njegov nasljednik. Nas dvojica smo utrli put kojim će ići suradnja dviju zemalja u budućnosti. Isti su nam i interesi i izazovi – rekao je Božinović.

Dnevnik.ba