StoryEditor

Božićno čudo: Bebi rođenoj sa srcem izvan tijela spasili život

Piše D  /  24.12.2018., 08:12h

Mala Venellope rodila se prije nešto više od godinu dana. Njen dolazak na svijet nije bio ispunjen srećom i osmjesima, već tugom i brigom. Ona je rođena sa srcem koje se nalazilo izvan prsnog koša, nečim što nije nikad preživjela ni jedna beba rođena u Velikoj Britaniji. 

No, za sve postoji prvi put.

Godinu dana kasnije, Venellope je kod kuće, u krugu svoje obitelji, a njeno je srce upravo tamo gdje i mora biti. Za liječnički tim koji ju je operirao, ali i za roditelje to je pravo medicinsko čudo, ali i čudo Božića. 

Kada je rođena, djevojčica je podvrgnuta iznimno kompleksnoj operaciji na kojoj je radilo čak 50 ljudi. Roditeljima su tada rekli da se pripreme za najgore. 

U samo tri tjedna, djevojčica je prošla kroz tri operacije. Uspješno se oporavlja, a njen je slučaj ušao u enciklopedije i o njemu se predaje na medicinskim fakultetima diljem svijeta. 

Venellopina borba još uvijek nije gotova. Ona još uvijek mora biti priključena na kisik i uzimati koktel lijekova, a četiri noći tjedno boravi u bolnici. No, živa je i dobro se razvija i tjelesno i mentalno. Čudesno! 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:38