StoryEditor

Božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike

Piše D  /  13.12.2019., 09:12h

Bila je to prigoda se u ležernom ozračju porazgovara o mogućoj suradnji različitih oblasti, a glavna tema večeri bila je svođenje računa na gospodarskom planu, priopćeno je iz Gradske uprave Čapljine.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Vidić istaknuo je kako je zajednički projekt Grada Čapljine i međunarodne financijske korporacije koja djeluje u sustavu Svjetske banke, a koji se odnosi na ubrzanje i pojednostavljenje te pojeftinjenje različitih administrativnih procesa u oblasti gospodarstva, uvelike pomogao razvitku grada, prenosi Fena.

Podsjetio je kako je mehanizam koordinacije u kojem sjede predstavnici gospodarstvenika i Gradske uprave, uspostavljen u travnju 2018. godine u svrhu institucionalne podrške javno-privatnom dijalogu te da su rezultati rada tog tijela itekako vidljivi.

- Ja ću reći samo jedan podatak, u zadnjih godinu dana na području grada Čapljina uposleno je nova 142 djelatnika, a godina još nije gotova. Uvijek naglasim da ne pričamo o smanjenju nezaposlenosti, jer kada pričate o smanjenju broja nezaposlenih onda se kaže da je to zato što su se ljudi iselili, ja pričam o onim novouposlenima i to je zbilja za svaku pohvalu – kazao je Vidić.

Dodao je kako su vrata Gradske uprave uvijek otvorena poduzetnicima te je uputio zahvalu društveno odgovornim tvrtkama.

- Ovo je uspjeh prije svega vas koji ste se pokazali u ovim ne baš idealnim gospodarskim i političkim uvjetima da ste dosta žilavi, a prije svega pametni i uporni. Ja još jednom prije svega želim ponoviti da su vam naša vrata otvorena i vjerujem da svi vi to već dobro znate. Posebno želim zahvaliti onim firmama koje su društveno odgovorne, dobar dio vas je društveno odgovoran i vjerujem da će društvenu odgovornost prepoznati i oni koji to nisu - poručio je čapljinski gradonačelnik.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:56