StoryEditor
busovača

Božićni koncert ‘Sretan ti Božić, narode moj‘ ponovno oduševio

Piše fena  /  14.12.2023., 16:49h

U filijalnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Čepu kod Busovače upriličen je tradicionalni božićni koncert "Sretan ti Božić, narode moj", u organizaciji udruge CESI i u partnerstvu s udrugom UZOR Busovača, koji je i ove godine oduševio mještane, goste i organizatore.

Posjetitelji su uživali u bogatom glazbenom programu u kojem je nastupio mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo pod vodstvom prof. Marije Pervan, a pjevane su pučki napjevi i druge poznate skladbe, uključujući "Tiha noć", "Oj pastiri, čujte novi glas", "Oj, Djetešce moje drago", "Rodio se Bog i čovjek", "Badnje večer", "U to vrijeme godišta", "Jer ti si predivan Bog", "On dolazi da spasi vas" i "Gloria, in excelsis Deo". 

Među posjetiteljima su bili konzul Republike Hrvatske u Vitezu Pero Bilušić, ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić, te fratri i časne sestre iz župe sv. Ante Padovanskog Busovača predvođeni fra Stjepanom Antolovićem, župnim vikarom.

- Uz brojne kulturne i druge sadržaje koje tijekom cijele godine organiziramo kroz našu udrugu, želja nam je bila i ove godine, kao dio manifestacije "Božić u Busovači", a u suradnji s istaknutim glazbenicima i sastavima, organizirati dva božićna koncerta u našim filijalnim crkvama, te tako svima nama uljepšati blagdan mira, ljubavi i veselja koji očekujemo za desetak dana - istaknuo je predsjednik udruge CESI Bojan Petrović.

Druženje koje je uslijedilo nakon koncerta održanog pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta te Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, nastavilo se u dvorištu crkve uz bogatu gastronomsku ponudu koju su priredili domaćini mjesne zajednice Gusti Grab, priopćeno je iz Udruge UZOR.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:59