StoryEditor

Boysima koji su se vratili iz Grčke Božinović želi zabraniti odlaske na utakmice

Piše desk  /  11.12.2023., 14:11h

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se u nedjelju vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor.

"Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od šest mjeseci do jedne godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe", rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

‘Povratak nije prošao bez incidenta‘

Navedeno se odnosi na 20-ak pripadnika Bad Blue Boysa kojima je sud u Ateni ukinuo istražni zatvor, gdje su proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a. "Preko međunarodne policijske suradnje, hrvatska policija prikuplja je podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima", dodao je potpredsjednik vlade.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe. "Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud", kazao je ministar Božinović.

Dnevnik.ba

20. srpanj 2024 06:32