StoryEditor
grčka

Boysi ostali bez odvjetnika, jedan od njih pao u dijabetičku komu: "Inzulin mu daju kad njima odgovara"

Piše desk  /  07.10.2023., 13:43h

Jedan od hrvatskih državljana, koji se već dva mjeseca nalazi u grčkom zatvoru, javio se svojoj djevojci rekavši da je u teškom stanju, odnosno da je bio pao u hipoglikemijsku komu. Grčki odvjetnik više ih ne zastupa....

Grčki odvjetnik Vasilis Noulezas javio se novinarima 24sata i tvrdi da više ne zastupa trojicu hrvatskih državljana. Noulezas je zvučao rezignirano, priznao je u kratkoj prepisci da "pomaka nema" te konstatirao da "počinitelj brutalnog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa Katsourija još nije otkriven".

Poručio je da ne želi ulaziti u detalje o razlozima otkazivanja punomoći.

U teškom stanju

Jedan od hrvatskih državljana, koji se već dva mjeseca nalazi u grčkom zatvoru, javio se svojoj djevojci rekavši da je u teškom stanju, odnosno da je pao u hipoglikemijsku komu, točnije da mu je šećer u krvi jako nizak, potvrdio je to za portal Davor Skeledžija, dijabetički aktivist.

To se navodno dogodilo zato što je primio inzulin, ali mu nisu dovoljno brzo dali jesti. 

"Zbog toga mu je pao šećer krvi. Problem je što on ne može imati inzulin kod sebe, već ga dobije kada njima odgovara. Mi tražimo da on ima inzulin sa sobom", objašnjava Skeledžija koji dodaje da je povijest bolesti, u kojoj sve to piše, poslao Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te je od njih zatražio da to prevedu na grčki jezik te pošalju Veleposlanstvu koje će to dostaviti grčkom zatvoru. 

"Muškarac je u ovom trenutku prema našim informacijama dobro, ali ako se ovako nastavi to se može ponoviti, želimo učiniti sve da se to ne ponovi i da se ne dovodi život mlade osobe u opasnost", zaključio je Skeledžija.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 23:31