StoryEditor

Bosnu zahvatilo strašno nevrijeme, građani lopatama čistili led

Piše D  /  04.05.2018., 07:05h

Kako su ispričali neki od stanovnika Zavidovića, veći dio grada je zbog strašnog nevremena u blokadi.

Naime, na nekoliko prometnica koje vode s lijeve na desnu stranu grada promet se odvija vrlo otežano, što je zabilježio jedan od naših čitalaca.

Automobil Golf 2 gotovo je potpuno potopljen ispod podvožnjaka, na jednoj strani grada.

Koliko je grad padao, pokazuju i druge fotografije na kojima Zavidovićani lopatama, kao usred zime, uklanjaju led iz dvorišta.

Na nekoliko ugostiteljskih objekata i trgovačkih radnji snažan vjetar pričinio je znatnu materijalnu štetu, prenosi Dnevni avaz.

 

Maglaj

U popodnevnim satima područje općine Maglaj pogodilo je nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom. U nekoliko navrata padao je i led veličine lješnjaka.

Kiša je na momente bila toliko jaka da šahtovi nisu mogli primiti svu količinu padalina, pa su dijelovi grada i gradske ulice kratko bili pod vodom.

Kako saznajemo, u dežurnu službu Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj nisu stizale dojave o većim štetama i posljedicama nevremena. Također, nema dojava da su padavine uzrokovale značajniji porast pritoka rijeke Bosne, Jablanice i Liješnice.

 

Gračanica

Gračanicu i okolinu danas je zahvatilo veliko nevrijeme. Prolom oblaka praćen jakom grmljavinom i gradom, bjesnio je puni sat, a tom prilikom su ulice bile poplavljene. 

U okolnim selima ljudi javljaju da se grad mogao kupiti lopatama.

Strahuje se da će štete na poljoprivrednim usjevima biti velike.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:59