Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je na Bledskom strateškom forumu s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči općih izboraTWITTER
StoryEditor
twitter

Bošnjačkom radikalu zasmetao susret Plenkovića i Schmidta: "Sve što ste rekli jedni drugima možete okačiti mačku o rep. Što prije to shvatite, prije ćemo se dogovoriti..."

Piše desk  /  30.08.2022., 07:05h

Bledski strateški forumu počeo je u ponedjeljak, 29. kolovoza, na Bledu. Ovogodišnje izdanje održava se pod nazivom "Vladavina moći ili moć prava", a posebno će ga obilježiti razgovori o krizi multilateralnog poretka i posljedicama ruskog napada na Ukrajinu.

Andrej Plenković, hrvatski premijer, napisao je danas na svom Twitter profilu kako je razgovarao s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči općih izbora.

"Podupiremo njegova nastojanja da BiH učini funkcionalnijom i stabilnijom zemljom, u kojoj Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda budu jednakopravna", napisao je Plenković.

Na izjavu Andreja Plenkovića reagirao je bošnjački radikal Emir Suljagić.

image

Emir Suljagić

AVAZ

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Christian Schmidt nije Otto von Bismarck. BiH nije Namibija. Godina nije 1884. Sve što ste jedni drugima rekli o našoj zemlji i o nama možete okačiti mačku o rep.

Razgovarati o nama bez nas - to ne daje ruke već izvjesno vrijeme. Što prije to shvatite, prije ćemo se dogovoriti", napisao je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:45