StoryEditor
društvene mreže

Bošnjački radikali napali Josipa Juratovića: "Što je sad ovo, ni on vam više ne valja? Dokle više idu kozmičke zavjere protiv nas Bošnjaka?"

Piše desk  /  15.10.2022., 15:03h

Nakon što je Josip Juratović, zastupnik i član Odbora za europska pitanja Bundestaga, govorio za Dnevni avaz, uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama.

Juratović je za sarajevski list, između ostalog, kazao da napade na visokog predstavnika Christiana Schmidta smatra dodatnim dokazom da politike na vlasti ne žele europski put jer je Schmidt počeo raditi posao koji su oni godinama izbjegavali.

Istaknuo je i da najžešći napadi na Schmidta dolaze iz Demokratske fronte te da je uvjeren da ta stranka samo radi posao za druge.

- Oni već dugo dijele uloge u BiH, pa kad jedan uđe u probleme, onda nastupa drugi. Mnogo je poštenih ljudi i političara u BiH, ali ova hajka pojedinaca na Schmidta, pod utjecajem Izetbegovićevih podanika, vodi se zbog strepnje od ulaska BiH u EU - rekao je Juratović za Avaz. 

Ove njegove izjave pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama, a među prvima se oglasio Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari.

- Suspenzija demokratskog poretka za koju je odgovoran Christian Schmidt na polju političkog predstavljanja se nimalo ne razlikuje od suspenzije poretka koja je nastupila okupacijom BiH od strane NDH. Posljedice su iste: nitko nema legitimitet da nas zastupa u okupacijskim vlastima“, poručio je notorni Suljagić u prvoj objavi na Twitteru.

Nakon toga uslijedio je i odgovor Juratoviću.

- Ako odbijanje rasističkih odluka Christiana Schmidta znači da smo Izetbegovićevi podanici, onda je Josip Juratović podanik Ante Pavelića kad ih podržava - poručio je Suljagić.

Reagirao je i Dženan Đonlagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.

- Christiana Schmidta brani Orbanov podanik! Izjava Orbana “Izazov s Bosnom je kako integristi zemlju s 2 milijuna muslimana” se uklapa u ovu bezočnu laž u kojoj nas naziva podanicima - naveo je Đonlagić uz objavu iz Dnevnog avaza..

Na ovu objavu reagirao je jedan od Đonlagićevih pratitelja na Twitteru.

- Što je sad ovo?! Ni Juratović ne valja više??!! A do jučer je bio najbolji haver našeg Adisa Ahmetovića! Oh, Bože! Pa, dokle više izdaje i kozmičke zavjere protivu nas Bošnjaka - piše u komentaru ispod Đonlagićeve objave, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:07