Article_Top_970x250

BOŠNJAČKI RADIKALI Komšićev DF i Građanski savez idu u koaliciju

RADIKALNA KOALICIJA

BOŠNJAČKI RADIKALI Komšićev DF i Građanski savez idu u koaliciju

svibnja 30, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Predsjednici Demokratske fronte BiH i Građanskog saveza BiH Željko Komšić i Nihad Čolpa danas su u Sarajevu potpisali koalicijski sporazum s ciljem "pobjede Komšića na Općim izborima za Predsjedništvo BiH i zajedničkih lista za državnu i federalnu razinu".

Raspoloženi smo da imamo zajedničke liste i na županijskoj razini, ali prvo moramo vidjeti kako možemo dobiti više mandata, zajedno ili odvojeno - rekao je na konferenciji za medije Komšić, koji je predsjedatelj Koalicije "Demokratska fronta-Građanski savez" (DF-GS).

Navodeći da usitnjavanje stranaka ljevice i građanskog bloka može biti štetno za državu, još jednom je pozvao Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da se pridruže Koaliciji.

- Ako Dragan Čović i Milorad Dodik imaju plan B, DF i GS imaju Bosnu i Hercegovinu. Ovim udruživanjem pokazali smo odgovornost prema državi i građanima - poručio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Jedan od ciljeva Koalicije DF-GS je da spriječi snage koje, kako je rečeno, svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama kako bi BiH doveli u raspad. Zato se članovi Koalicije žele "obračunati s kriminalom i korupcijom" smatrajući da je to najveći čin ljubavi prema domovini.

- Naše društvo je danas podijeljeno i postoje političke snage koje žele da tu podjelu zauvijek ozakone, zatirući ideju građanstva i lojalnosti BiH kao državi građana jednakih prava. Pozivamo sve sindikate, udruge, organizacije civilnog društva te građane kojima je BiH jednakih prava i mogućnosti na srcu, da nam se pridruže na ravnopravnoj osnovi – navedeno je u tekstu koalicijskog sporazuma DF-GS.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250