StoryEditor
jelah

Bošnjački novinar otišao na groblje skinuti zastavu Hrvata u BiH, sve je snimao: "Smotat ću je i odnijeti župniku..."

Piše desk  /  31.05.2022., 11:19h

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Jelahu (Tešanj), gdje je novinar Miralem Merdić prvo najavio da će skinuti zastavu Hrvata u BiH koja je postavljena na lokalno katoličko groblje, a potom je to pokušao i učiniti. Sve je snimao.

“Najlakše je zapaliti zastavu i izazvati nacionalnu mržnju, ali mi nećemo to uraditi. Idemo to uraditi na malo ljudski način. Pozvati policiju da se policija očituje o tome, o toj zastavi koja je neustavna. Imam u ruci papir, presudu Ustavnog suda FBiH gdje jasno stoji da je ta zastava neustavna i da je njeno isticanje zabranjeno. Ako ne želi reagirati policija, postupiti po prijavi građana, da se ta zastava skloni, onda ću zastavu skinuti ja, smotati i odnijeti u ruke župnika Don Ilije Marinovića koji ju je tu i podigao” – izjavio je Miralem Merdić za portal Crna-Hronika prije nego što je krenuo u pohod na zastavu.

Danas je pokušao provesti naum i skinuti zastavu sa katoličkog groblja, ali je u tome spriječen. Na mjestu su se nalazili lokalni političar i krim-inspektori PS Tešanj.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 12:30