StoryEditor
nevjerojatno

Bošnjački lobisti iskoristili patnju ukrajinskog naroda za priliku da se obračunaju s Hrvatima u BiH

Piše desk  /  25.02.2022., 15:28h
Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) oglasio se na Twitteru povodom rusko-ukrajinskog rata i krize, nakon čega su uslijedile žestoke reakcije bošnjačkih lobista koji su iskoristili trenutna ratna dešavanja u Ukrajini, stradanje ukrajinskog naroda kako bi ugrabili priliku za ponovni napad na Hrvate u BiH. Dokaz kako ne prežu ni od čega propagirajući svoju agendu najbolje govore i njihove izjave.

“Kao dio ujedinjene europske obitelji, mir je kolektivno i trajno opredjeljenje naše zemlje. Uz razorni razvoj događaja, invaziju i rat u Ukrajini, ponovo pozivamo na hitan prekid vatre, solidarnost i dijalog”, napisao je Čović na Twitteru te uz ovu poruku označio Vijeće Europske unije te Europsku pučku stranku kojoj pripadaju njegova stranka (HDZ) i SDA, prenio je N1.

Ubrzo nakon ove objave uslijedile su brojne reakcije pa je tako i bošnjačka lobistica u Velikoj Britaniji, baronesa Arminka Helić, u odgovoru na Čovićev tweet među prvima poslala, poprilično dvosmislenu poruku.

“Bolje šutjeti i praviti se budala, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju”, napisala je baronesa Helić.

Faruk Vele, novinar, također je imao komentar na Čovićevu poruku. On je, naime, objavio fotografiju sa Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji koje je održano 2018. godine, a na kojoj se nalaze Vladimir Putin, predsjednik Rusije, Dragan Čović, lider HDZ-a te Kolinda Grabar-Kitarović, tadašnja predsjednica Hrvatske.

Fotografija je nastala kada je reprezentacija Hrvatske osvojila drugo mjesto na prvenstvu.

“U Bosni i Hercegovini, nažalost, ima malo ruskog utjecaja”, napisao je Vele iznad fotografije citirajući Čovića koji je ovo izjavio u veljači 2020. godine.

Moglo bi se reći da je među najoštrijima bila Tineke Strik, europarlamentarka zelenih koja je navela da je duboko sramotno i zabrinjavajuće što lider HDZ-a Dragan Čović ne može jasno osuditi Putinovu agresiju.

“Svakoga tko u ovom trenutku daje ovakve dvosmislene izjave, očito ne zanimaju demokracija, međunarodno pravo i europska sigurnost”, poručila je Strik.

Inače, hrvatska politika u BiH je, priopćenjem Hrvatskog narodnog sabora, nedvosmisleno osudila rusku invaziju na Ukrajinu. No, argumenti za bošnjačko Sarajevo već odavno vrijede kad su Hrvati u pitanju.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:39