StoryEditor

Bošnjački članovi Predsjedništva razgovarali o jačanju ekonomske suradnje Turske i BiH

Piše D  /  17.03.2021., 01:03h

U izaslanstvu su bili i predsjedatelji Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća Muzafer Çilek, članovi Odbora i Skupštine DEIK-a, predstavnici Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća, te brojni poslovni ljudi iz Republike Turske.

Komšić i Džaferović su izrazili zadovoljstvo današnjim sastankom s predstavnicima DEIK-a i poslovne zajednice Republike Turske, te interes za unaprjeđenje odnosa u oblasti ekonomske suradnje.

Naglašeno je da suradnju u oblasti ekonomije treba dalje razvijati poboljšanjem poslovnog ambijenta za investicije, povećanjem trgovinske razmjene i rastom opsega turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Bošnjački članovi Predsjedništva BiH su ukazali na pogodnosti investiranja u pojedine sektore poput infrastrukture, energetike, drvne industrije, turizma, obrazovanja, poljoprivrede, te su izrazili spremnost da pruže podršku projektima za koje turski investitori pokažu interes.

Naglašeno je da je neophodno raditi na promoviranju i povezivanju poduzeća dvije zemlje, s posebnim fokusom na sektorskoj suradnji.  

Istaknut je značaj potrebe za redovnim održavanjem sastanaka Zajedničke ekonomske komisije, radi unaprjeđenja ekonomske suradnje, kao i intenziviranje ekonomske suradnje dvije zemlje, kroz sudjelovanje na poslovnim forumima, ali i kroz direktne kontakte između gospodarstvenika.

Željko Komšić i Šefik Džaferović su izrazili zahvalnost Republici Turskoj za projekte koji se realiziraju u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, te u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika, šef ureda Danijel Dragičević - priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:38