StoryEditor
predsjedništvo bih

Bošnjački članovi Predsjedništva na izvanrednoj sjednici, Dodik nije došao te nije prihvaćen sporazum između EU i BiH

Piše desk  /  04.12.2021., 15:37h
Na dnevnom redu današnje izvanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvaćanju Međunarodnog sporazuma između Europske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju BiH u programu Europske unije Horizont Europe - Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Sjednici su prisustvovali bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

Predsjedništvo BiH nakon glasanja sa dva glasa za - predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH, nije postiglo konsenzus o prihvaćanju navedenog sporazuma.

U skladu sa Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja koncenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu točku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu točku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6. prosinca ove  godine u 14.00 sati, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:41