StoryEditor

Bošnjačke stranke opasno se kockaju, ulog je država BiH

Piše D  /  05.04.2018., 11:04h

"Kada se loptica spusti na zemlju promatrajući pri tome sami meritum sastanka vrlo se jasno može doći do nekoliko zaključaka", kaže Branimir Galić u izjavi za Dnevnik.ba

Građanski temelj i bošnjačka dominacija

Galić smatra da bošnjačke stranke žele graditi BiH na građanskom temelju i uz izraženu bošnjačku dominaciju.

"Bošnjačke stranke, ili uvijek prisutna svebošnjačka koalicija želi graditi Bosnu i Hercegovinu na građanskim temeljima s izraženom bošnjačkom dominacijom. Zahtjev za uklajanjem asimetrije između Vijeća naroda u RS-u i Doma naroda FBiH po modelu da se ovlasti Doma naroda FBiH reduciraju na ovlasti kakve ima Vijeće naroda RS-a (raspravljanje o pitanjima koja su od vitalnog nacionalnog interesa) vidim kao pokušaj legalizacije i ozakonjenja puzajućeg državnog udara na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem potpunog obespravljivanja hrvatskog naroda", kaže on.

Odgovor HNS-a i ustrajanje na prsudi

"Dužnost je i obveza Hrvatskog narodnog sabora  da na ovakve stavove bošnjačkog establishmenta odgovori žustro, koncizno i koordinirano te nastaviti ustrajati na provedbi presude Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića", kaže Galić i dodaje:

"Dom naroda FBiH mora zadržati kompetencije koje posjeduje i biti jednak Zastupničkom domu Parlamenta FBiH", smatra on.

Opasno kockanje

Galić smatra da su bošnjačke stranke jučerašnjim istupom počele s ozbiljnim kockanjem, a ulog je država Bosna i Hercegovina.

"Zaključno, bošnjačke su  stranke jučerašnjim istupom otpočele opasno kockanje, a ulog je država Bosna i Hercegovina. To njihovo protudržavno djelovanje ne može proći bez posljedica  pa se može ustvrditi MASKE SU NAPOKON PALE - CAR JE GOL", zaključio je Galić u izjavi za Dnevnik.ba

I. Crnjac / Dnevnik.ba


 

02. svibanj 2024 02:42