StoryEditor
SDA, DF, SBiH

Bošnjačke "građanske" i nacionalističke stranke razgovaraju o zajedničkom izlasku na izbore

Piše fena  /  15.04.2024., 16:09h

U Sarajevu je danas održan sastanak predstavnika kantonalnih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Kako nam je potvrdio predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH-a Almir Bečarević, dogovoreno je da se razgovori o konceptu zajedničkog nastupa na izborima u Kantonu Sarajevo nastave na sastanku koji će biti održan u naredni ponedjeljak.

Na današnjem sastanku su prisutni razmijenili mišljenja o mogućim kandidatima za načelnike u sarajevskim općinama te su predstavnici stranaka govorili o svojim preferencijama za kandidate.

Istaknuto je da će u slučaju suradnje liste za općinska vijeća biti odvojene, dok bi se isključivo pružala podrška kandidatima za načelnike.

Sastanak je održan u prostorijama Kantonalnog odbora SDA, dok će naredni biti održan u prostorijama SBiH-a.

Sastanku su prisustvovali predsjednik KO SDA Faruk Kapidžić, potpredsjednik SDA Haris Zahiragić i kantonalni zastupnik iz SDA Mahir Dević.

Iz SBiH-a su sastanku prisustvovali predsjednik Kantonalnog vijeća ove stranke Almir Bečarević i Haris Gudić, dok je su iz DF-a prisustvovali predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke Albin Zuhrić i Ferid Mušić.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 21:59