Article_Top_970x250

​Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića

famozni slučaj u bih

​Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasaju za Komšića

lis 11, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bošnjacima je u džamijama, na vjerskom obredu, dva dana uoči uopćih izbora, usmeno preporučeno da uz bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, trebaju glasovati i za kandidata iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, piše "Večernji list" izdanje za BiH.

Izvor ovog lista pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama. 

"Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrirana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića", pojasnio je izvor "Večernjeg lista", koji nije želio otkriti identitet zbog straha da bi on i njegova obitelj mogli imati probleme. 

Kao dokaz da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju svoje vjerske poglavare list navodi podatak da je Komšić na proteklim izborima dobio čak i više glasova od bošnjačkog kandidata Džaferovića. 

Isti izvor navodi da je izbor Komšića samo jedan u nizu koraka ka ostvarenju dugoročnog plana eliminiranja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja FBiH u entitet bošnjačkog naroda. 

List podsjeća da je samo nekoliko dana pred izbore u BiH poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da nije uredu da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250