StoryEditor

Bošnjaci sabotirali sjednicu Doma naroda, propao entitetski udar na državu

Piše D  /  19.07.2018., 02:07h

Izvanredna sjednica federalnog Doma naroda čini se neće ni početi. Iako je sazvana na prijedlog Kluba Bošnjaka, a danas su se izaslanici trebali izjasniti o prijedlogu Zakona o izbornim jedinicama, Klub Bošnjaka je nestao iz dvorane federalnog doma.

Neslužbeno se saznaje kako je Klub Bošnjaka namjerno sabotirao sjednicu koju su sami tražili a na kojoj su se izlaslanici trebali izjasniti o prijedlogu svebošnjačkog zakona o izbornim jednici koji ne provodi odluke Ustavnog suda BiH te predstavlja entitetski udar na institucije BiH.

Mediji su jučer objavili kako će dopredsjetelj Doma naroda, Drago Puzigaća (SNSD) podržati Bradaru i "pratiti je" u njenom stavu kako je predloženi zakon o izbornim jedinicama ustvari na listi pitanja o vitalnim interesima. Zbog toga je za usvajanje takvog zakona potrebno osigurati većinu koja bi uključivala dvotrećinsku većinu u svakom od klubova konstitutivnih naroda, a Bošnjaci ne mogu do takve podrške u Klubu Hrvata.

Neslužbeno, čini se kako se upravo scenarij "Puzigaća" i dogodio jer su izaslanici Kluba Bošnjaka napustili dvoranu i prije nego je sjednica počela, a samim time i glasovanje o predloženom zakonu.

Dodajmo i kako bi se Zakon o izbornim jedinicama smatrao odbijenim jer je štetan po nacionalne interese,a potom se ni Vijeće za vitalni nacionalni interes Ustavnog suda FBiH ne bi morala izjašnjavati.

G.L. / Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:10