Article_Top_970x250

Bošković: Nezaposlenost i iseljavanje najveći problemi Općine Stolac

problemi svih gradova bih

Bošković: Nezaposlenost i iseljavanje najveći problemi Općine Stolac

sij 26, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Najava skorog početka izgradnje prometnice Stolac – Neum od velikog je značaja za žitelje Stoca, kazao je u intervjuu općinski načelnik Mladen Bošković.

Počelo se intenzivno s izgradnjom te ceste i Stolac tu vidi svoju razvojnu priliku jer biti na jednoj prometnici koja je od značaja za BiH znači biti i dio samog razvoja države. Nadamo se kako se početkom, odnosno nastavkom izgradnje ove ceste neće stati, nego da će se intenzivirati kako bi naša općina u sljedeće tri godine imala magistralnu cestu od Mostara, preko Stoca, pa sve do Neuma - kazao je načelnik Bošković , prenosi Fena.

Govoreći o kapitalnim ulaganjima u 2018. godini Bošković je kazao kako je u općinskom proračunu predviđeno 600.000 maraka za vodoopskrbu, 400.000 maraka za izgradnju lokalnih cesta te 150.000 maraka za nastavak izgradnje gospodarsko-poslovne zone

- Vjerujem kako ćemo dobar dio lokalnih cesta modernizirati, kao i to da će veliki dio kućanstava iz naše općine dobiti pitku vodu - najavio načelnik Bošković.

Po njegovim riječima, najveći problem stolačke općine je nezaposlenost i iseljavanje stanovništva.

- Najveći problemi su, vjerujem kao i u ostalim općinama u BiH, otvaranje novih radnih mjesta i osiguravanje uvjeta kako naš vitalni dio radnog stanovništva ne bi napuštao BiH, a jednako tako i našu općinu. To je nateži projekt koji moramo ostvariti jer, ako njega ne ostvarimo, bojim se kako nećemo imati kome ove ceste obnavljati i dovoditi vodu - poručio je načelnik Stoca Mladen Bošković.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250