StoryEditor
buka

Boška Ćavar nasmijala mostarske vijećnike: "To je razlog zašto smo mi već ostali bez živaca"

Piše desk  /  31.01.2022., 17:21h
Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Mostar Boška Ćavar nasmijala je kolege na današnjoj sjednici na temu radnog vremena i buke u gradu, demonstrirajući glazbu koju tijekom noćnih sati čuje u svom stanu iz kafića u zgradi u kojoj stanuje.

"Čut ćete glasove nekih kolega koji su ovdje sa mnom", kazala je navodeći kako je to snimljeno u 11.30 navečer.

Ističe kako se glasna glazba u stanovima čuje srijedom, četvrtom, petkom subotom i tako dalje, prenosi Klix.

"To je razlog zašto smo mi već ostali bez živaca. Osam godina čekamo da proradi Gradsko vijeće da bi se donijele neke odluke i zabranio ovakav način puštanja muzike", kazala je između ostalog Ćavar uz napomenu kako nisu za zabrane rada nikome, pa ni spornom ugostiteljskom objektu, nego da se poštuju pravila.

Pozvala je šeficu za inspekcijske poslove Jasenku Mahinić da se poduzmu potrebne aktivnosti i da se ovaj problem riješi.

Tema buke i radnog vremena u gradu je danas u Gradskoj vijećnici izazvala brojne polemike koje se najviše odnose na rad ugostiteljskih objekata.

Bilo je onih koji su naglašavali kako je Mostar turistički grad gdje tijekom ljeta večernji izlasci ne počinju prije 21 sat i da je potrebno duže radno vrijeme, do toga da takav način rada nije dopustiv bez sankcioniranja onih koji bukom iz svojih objekata narušavaju život građana.

Nakon brojnih izlaganja, došlo je i podizanja tenzija među vijećnicima, koji su se međusobno optuživali da sakupljaju političke poene, nakon čega je napravljena pauza.

Potom je dogovoreno da se odluka o radnom vremenu sa svim amandmanima vraća na doradu, kako bi se ponovno uputila u proceduru nakon što bude spremna.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:18