Article_Top_970x250

Bosić: Sjednica Zastupničkog doma je odgođena

bih

Bosić: Sjednica Zastupničkog doma je odgođena

stu 29, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mladen Bosić (SDS), potpredsjednik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, danas je novinarima u Sarajevu potvrdio da se nastavak 53. sjednice i nove 54. sjednice, kojesu trebale završiti danas, odgođene.

To je istaknuo nakon što je održana sjednica Kolegija Doma kada je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) obavijestila članove da zahtijeva odlaganje sjednice zbog objave presude u Međunarodnom sudu pravde u Haagu u predmetu "Prlić i drugi", piše Fena

- Razgovarao sam s predstavnicima srpskog naroda koji smatraju da bi nastavak sjednice u ovakvim uvjetima doprinio daljnjim dizanjem tenzija i nestabilnosti te smatramo da u ovom trenutkom ne postoje uvjeti za nastavak sjednice - pojasnio je Bosić, ali nije mogao govoriti kada će one biti nastavljene.

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Staša Košarac upozorio da u skupštinskoj sali nema predstavnika hrvatskog naroda.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić (SDS) mu je odgovorio da ih je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) obavijestila da mora nakratko da izađe i zamolila ga da nastavi da vodi sjednicu.

Potvrđena je danas u Haagu kazna od 25 godina zatvora predsjedniku vlade Herceg-Bosne Jadranku Prliću, kao i bivšem ministru obrane Herceg-Bosne Bruni Stojiću i bivšem načelniku Glavnog štaba Hrvatskoga vijeća odbrane (HVO) Slobodanu Praljku od 20 godina zatvora.

Žalbeno vijeće Haškoga tribunala, kojim je predsjedavao Carmel Agius, ujedno i predsjednik Tribunala, potvrdilo je da su odgovorni za "brojne, vrlo teške optužbe", no zasjedanje je prekinuto nakon incidenta s Praljkom koji je u sudnici popio tekućinu i odbacio optužbe koje su mu stavljene na teret.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250