StoryEditor
srbi napustili sjednicu

Bosić: Bošnjački političari su potpisali dokument koji predstavlja napad na imovinu Republike Srpske. Vraćaju se priče o zastavama...

Piše fena  /  19.04.2023., 16:27h

Zastupnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) te Liste Za pravdu i red u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine napustili su današnju sjednicu Doma je su "politike" odlučile da intenziviraju nivo konflikta.

Medijima se nakon toga objavio zastupnik SDS-a Mladen Bosić koji je naglasio da se vraćaju priče o zastavama i stvarima koje mogu jedino dovesti do produbljivanja nerazumijevanja.

Također, ocijenio je da su "svi bošnjački politički faktori potpisali dokument koji predstavlja napad na imovinu Republike Srpske", referirajući se na zajedničku izjavu o državnoj imovini koju su danas potpisali lideri nekoliko stranaka.

Bosić smatra da je to pokušaj daljeg zaoštravanja stanja u BiH te je pozvao političare da razmislite o posljedicama svojih poteza po ukupnu situaciju u BiH.

Dodao je da je njihovo napuštanje sjednice upozorenje da treba "ohladiti glave" kako ne bi došli u bezizlaznu situaciju.

Dnevnik.ba

10. travanj 2024 22:27