Article_Top_970x250

Bosanka u SAD-u osuđena na 6,5 godina zatvora, financirala je ISIL-ovce...

nepravomoćno

Bosanka u SAD-u osuđena na 6,5 godina zatvora, financirala je ISIL-ovce...

lip 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Godinama je živjela u čikaškom predgrađu, gdje je i uhićena. Kada je pritvorena, bila je zaposlena na aerodromu “ Chicago'O'Hara”.

Mediha Medi Salkičević, izbjeglica iz BiH, uhićena 2015. u Chicagu zbog pomaganja terorističkoj organizaciji Islamska država, osuđena je na 6,5 godina zatvora.

Ova majka četvoro djece provela je četiri godine u Saveznom zatvoru te nedavno priznala krivnju . Ona je, prema pisanju američkih medija, godinama živjela u čikaškom predgrađu, gdje je i uhićena. Kada je pritvorena, bila je zaposlena na aerodromu “ Chicago'O'Hara”.

Nakon što je dugo negirala krivnju, priznala je da je bila dio skupine imigranata iz nekoliko američkih zemalja, koji su kupovali opremu i ostale potrepštine te, zajedno s novcem, slali borcima ISIL-a. Također, bila je dio skupine koja se pridružila Abdulahu Rami Pazaru, također porijeklom iz BiH, koji je do 2013. živio u Sant Luisu, a potom otišao u Siriju.

Salkičević je iz pritvora pisala okružnim vlastima i tražila pomilovanje s obzirom na, kako je isticala, brutalan život koji je preživjela u BiH tijekom rata. Chicagoški “ABC” navodi da će odvjetnici Medihe Salkičević vjerojatno tražiti manju kaznu ili uvjetno puštanje na slobodu, ali njoj u prilog ne idu izjave kako “nevjernici trebaju biti živi zakopani”. Ona je u šifriranim prepiskama koristila nadimke Medi Umuluna i Bosna Meksiko, a američki mediji o njoj pišu pod naslovom “Mama iz predgrađa optužena za terorizam”. 

Dnevnik.ba

Tagovi: