Article_Top_970x250

Bosanka svojom izbornom fotografijom nasmijala Njemačku

zanimljivosti

Bosanka svojom izbornom fotografijom nasmijala Njemačku

ožu 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Džalto je doktorica strojarstva i kandidatkinja Lijevih (Die Linke) za savezni parlament u Falačko Porajnju (Rheinland-Pfalz). Šaljivom fotografijom nasmijala je Njemačku na svom Instagram profilu.

Kao što je to i obično slučaj, netko je crtao lažne zube, brkove i obrve na plakatima kandidata za predstojeće izbore u ovoj pokrajini. Jedan od precrtanih plakata je bio i onaj od Džalto. Ona je odlučila ispred tog plakata doći s nacrtanim motivima na licu baš kao i na plakatu, prenosi Kroativ.at.

34-godišnjakinja je ove godine kandidat na izborima za lokalni parlament, a od 2019. godine je članica Lijevih. U svom izbornom programu zalaže se za besplatan i atraktivniji javni prijevoz, moderne koncepte mobilnosti za bicikliste, osiguravanje mobilnosti za starije osobe, antidiskriminacijski rad, jednakost i pravdu za osobe s invaliditetom te zabranu izvoza oružja.

U svom pismu je građanima napisala kako je kao sedmogodišnjakinja prvi put došla u Njemačku 1992. godine. Inače, Džalto je rođena 1985. godine u Zenici (BiH), a danas živi u Ludwigshafenu.

Dnevnik.ba