StoryEditor
reakcija

Borjana Krišto za Dnevnik.ba: Hrvati su pokazali da su politički odgovoran narod, glasovali su ravnopravnost

Piše desk  /  03.10.2022., 11:50h

Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ-a BiH i HNS-a BiH za hrvatsku članicu predsjedništva, za Dnevnik.ba je izjavila kako je ponosna na ostvareni rezultat i na činjenicu da je hrvatski narod pokazao kako se politički samosvjestan i zreo te kako ne prihvaća da mu itko nameće političke predstavnike.

Naime, Krišto je ostvarila plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda, ali je u fotelju hrvatskog člana Predsjedništva BiH ponovno bošnjačkim glasovima sjeo uzurpator Željko Komšić. Krišto, koja je dobila gotovo 160.0000 glasova, smatra kako ponovnim nametanjem Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva najviše gubi država BiH, a najmanje hrvatski narod.

"Na ovim izborima najvažniji pobjednik je hrvatski narod koji je pokazao kako je politički samosvjestan i odgovoran i kako ne prihvaća da mu itko nameće političke predstavnike", istaknula je Krišto u izjavi za Dnevnik.ba.

Navela je da je kampanja bila izazovna s obzirom na to da su se izbori održavali prema neustavnom Izbornom zakonu te da su stranke HNS-a cijeli proces, uključujući i kampanju, odradile najbolje što su mogle.

"Poruka ovih izbora i izbornih rezultata je da se hrvati neće predati. nastavit ćemo se boriti za ostvarivanje pune jednakopravnosti Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH. Ovi izbori su bili i svojevrstan referendum o tom pitanju i Hrvati su jasno poručili što žele, odnosno da žele unutar BiH ostvarivati politička i sva druga prava koja im pripadaju.. Hrvati su, ukratko, glasovali za vlastitu ravnopravnost", istaknula je.

Jedina hrvatska kandidatkinja zahvalila se svim biračima koji su joj ukazali povjerenje.

Inače, Krišto je bila jedina kandidatkinja za hrvatsku poziciju u Predsjedništvu BiH, no ni to nije omogućilo Hrvatima da izaberu svoga predstavnika jer ju bošnjački birači koristeći rupe u Izbornom zakonu po četvrti put u Predsjedništvo nametnuli Komšića.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 19:28