StoryEditor
kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva

Borjana Krišto sastala se s vodstvima SUM-a i HAZU-a BiH

Piše desk  /  05.09.2022., 15:08h

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH sastala se danas s rektorom Sveučilišta u Mostaru Zoranom Tomićem i vodstvom Sveučilišta.

Uz kandidatkinu Krišto, sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH  Dragan Čović i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović. 

Rektor Tomić uz suradnike na sastanku je govorio o aktivnostima i procesima na Sveučilištu, planovima za predstojeću akdemsku godinu, te aktivnostima vezanim za rad Sveučilišta. 

„Moram istaknuti ono što je važno, naše Sveučilište je napravilo veliki iskorak u svakom smislu, naravno puno toga još ima za uraditi, treba raditi na kvalitetnom obrazovanju radi budućnosti“, istaknula je Krišto.

Također, Krišto je kazala da je Sveučilište u Mostaru jedna od najvažnijih institucija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koje mora imati potporu svih razina vlasti u BiH. „Boljom potporom projekata podižemo obrazovanje i znanost te osiguravamo sve potrebne uvjete za daljnji razvoj, modernizaciju i širenje kako bi primijenili sve europske standarde na našem Sveučilištu“, poručila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Vodstvo Sveučilišta u Mostaru iskazalo je potporu Borjani Krišto, kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima u BiH, kao i ostalim kandidatima Hrvatskog narodnog sabora za sve razine vlasti.

Nakon Sveučilišta izaslanstvo je posjetilo i vodstvo Hrvatske akademije za znanost i umjetnosti u BiH. Prilikom sastanka govoreno je o ulozi koju ima Hrvatska akademije za znanost i umjetnosti u BiH, posebno među Hrvatima. 

„Akademska zajednica jedan je od temeljnih stupova društva uopće, ne samo oblasti obrazovanja, a Hrvatska akademija za znanost i umjetnosti u BiH važan je čimbenik kako bi se na nacionalnoj razini zaštitilo i ono što se veže za znanost, umjetnost, obrazovanje u cjelini, važna je za zaštitu baštine i kulturnog naslijeđa“, rekla je Krišto.

„Ja vjerujem da svi projekti koji su građeni posljednjih godina, mogu i moraju biti pojačani i u svim budućim našim zajedničkom sustavnom radu, znanstvenog, pa i političkog djelovanja kao i svega onoga što radimo u znanosti i umjetnosti kroz različite institucije u BiH. Imamo jedan cilj, odnosno, ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kao i euratlantska budućnosti naše domovine BiH“, istaknula je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Uz zajedničku potporu i projekte koje ćemo graditi u vremenima koja su ispred nas, uzajamnom pomoći, nastojat cemo ispuniti ključnu ulogu HAZU-a, istaknuo je predsjednik HAZU-a akademik Mladen Bevanda.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 05:58