StoryEditor
sastanak u vijeću ministara

Borjana Krišto s članovima udruge Osmica iz Viteza: Očuvati sjećanje i pijetet na viteške mališane ubijene od granate Armije BiH

Piše Desk  /  01.02.2024., 09:46h

Teme razgovora su bile upoznavanje sa radom udruga ‘Osmica‘ Vitez, ciljevima kao i problemima na koje nailazimo u nastojanju trajnoog očuvanju i zaštite spomen mjesta ‘Osmica‘ s posebnim pijetetom, naveli su iz udruge.

Udruga "Osmica" iz Viteza koja baštini sjećanje na osmero hrvatskih mališana u Vitezu koji su na dan primirja, 10.6. 1993., ubijeni od granate ispaljene s položaja Armije RBiH, objavila je na svom facebook profilu fotografije i kratki izvještaj sastanka koji su imali s Borjanom Krištom, predsjedateljicom Vijeća ministara BiH. 

Iz udruge Osmica naveli su kako je sastanak protekao u  "vrlo iskrenom i nadasve ljudskom razgovoru bez ikakvih politizacija". 


"Cilj naše udruge je zajedništvo bez obzira na politička opredijeljenja i trajno očuvanje pijeteta prema žrtvama rata. Teme razgovora su bile upoznavanje sa radom udruga ‘Osmica‘ Vitez, ciljevima kao i problemima na koje nailazimo u nastojanju trajnoog očuvanju i zaštite spomen mjesta ‘Osmica‘ s posebnim pijetetom. Ovim putem se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, razumijevanju kao i podršci u daljnjem radu udruge", naveli su. 

29. travanj 2024 20:28