Borjana Krišto o hitnoj sjednici: Nekome zatrebale priča i govornica

predsjedateljica zastupničkog doma ps bih

Borjana Krišto o hitnoj sjednici: Nekome zatrebale priča i govornica

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH Borjana Krišto komentirala je zahtjev za održavanje hitne sjednice Doma. Prema njenim riječima, prema Poslovniku Doma, sjednicu je sazvala, ali ne očekuje konkretne efekte.

-Teško je komentirati inicijativu zastupnika, jer svatko ima svoj politički stav. Mislim da se ovim ništa posebno ne dobiva, možda nekome trebaju priča i govornica u ovom trenutku. Procijenila sam i, prema Poslovniku, sazvala ovu hitnu sjednicu, pa nam ostaje da vidimo hoće li to imati nekog efekta – kazala je Krišto za Avaz.ba.

Naglašava da je uvjet za funkcioniranje zakonodavne vlasti formiranje izvršne.

-Inače, mislim da smo trebali riješiti ono što je prioritet, a to je formiranje izvršne vlasti, time bismo i otkočili formiranje zakonodavne vlasti. Dakle, to je uvjet da bi zakonodavna vlast mogla raditi u punom kapacitetu i mislim da bi to mogao biti iskorak i napredak za BiH. Sve dok to ne napravimo, tu smo gdje jesmo – rekla je Krišto.

Podsjetila je da je Kolegij Zastupničkog doma zaprimio materijale za održavanje najmanje tri sjednice, a između ostalog, tu su, kako je navela, sporazumi, mali broj nacrta zakona, te zastupničke inicijative.

Naglasila je da predstojeća sezona godišnjih odmora neće utjecati na formiranje vlasti.

-Iskreno ne vidim razlog zašto bi utjecali odmori, na to mogu samo utjecati politički stavovi. Kada se stvore pretpostavke, nema razloga da ne nastavimo rad – dodala je Krišto.

Dnevnik.ba

Tagovi:

#3 234AdSense