StoryEditor
predsjednik PDP-a

Borenović osjetio optimizam: "2. listopada će biti izbori i građani trebaju biti uvjereni da će se njihov glas brojati"

Piše desk  /  26.01.2022., 18:19h
Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, prisustvovao je na sastanku opozicije RS i medijatora Mathewa Palmera i Angeline Eichhorst.

Vidjet ćemo je li optimizam realan

On je rekao da je osjetio dozu optizimizma oko dogovora unutar Federacije BiH. Borenović je istakao da njih zanimaju tehničke izmjene da imaju fer i poštene izbore.

- Drugog listopada će biti izbori i građani trebaju biti uvjereni da će se njihov glas zaista brojati i da neće biti dio bilo kakve izborne manipulacije. Zato je važno insistirati da 2. listopada imamo izbore, fer, demokratske i poštene. Vidjet ćemo je li ovakav optimizam realan - rekao je Borenović.

Ne želimo ugroziti izborne reforme

Borenović očekuje finalni dogovor političkih faktora u Federaciji. Kako je rekao, najvažnije mu je da RS bira jednog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče domova naroda, trebamo vidjeti kako će se odvijati proces u narednim danima. Ne želimo ugroziti šansu da se dođe do izborne reforme koja će ugroziti izborni proces - dodao je Borenović.

Borenović je, komentirajući šanse da se predstavnici RS vrate u institucije BiH, rekao da je to jedan od izazova predstavnika RS.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:12