StoryEditor
nastavak blokade

Borenović: Nećemo sudjelovati u donošenju bilo kakvih odluka u institucijama BiH

Piše Desk  /  20.09.2021., 08:34h
Lider PDP Branislav Borenović rekao je, povodom sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, da zastupnici ove stranke neće sudjelovati u donošenju bilo kakvih odluka jer ostaju privrženi zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji su jasni.

"Nećemo sudjelovati u donošenju bilo kakvih odluka u institucijama BiH, dok se ova situacija u vezi s potpuno bespotrebno nametnutim zakonom ne riješi", poručio je Borenović za RTRS.

Kako saznaje Klix, Klub SDS-PDP-DNS, kao zastupnici SNSD-a i Srpskog kluba neće prisustvovati sjednici, ali će doći u zgradu Parlamenta BiH i vrijeme provesti u svojim uredima za vrijeme zasjedanja Zastupničkog doma.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za sutra, a na dnevnom redu je Prijedlog zakona o proračunu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Ostalo je još samo 10 dana prije nego istekne važeća odluka o privremenom financiranju institucija BiH. Nakon toga nijedna novčana obaveza koja će nastati od 1. listopada neće moći biti isplaćena iz državnog proračuna, pa ni plaće državnim službenicima iz Republike Srpske.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:10