StoryEditor

Borenović: Ne iznenađuje me Dodikova reakcija, u strahu su velike oči

Piše D  /  07.10.2020., 06:10h

U tom smislu, reakcija Milorada Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani sudjelovanje Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana, rekao je u svojoj reakciji predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Komentirajući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inžinjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicijskim partnerima da ne sudjeluju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna:

- Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicijski partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi - kaže Borenović, prenosi Avaz.

U tom slučaju, napominje, neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicijskim partnerom Izetbegovićem.

- Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Kako mu nije smetao kada su zajedno pravili Savjet ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO? Nije mu smetao ni kada su njegovi poslanici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Savjetu ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi - zaključuje Borenović.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:01