StoryEditor

Borenović: Inzko na odlasku nametanjem zakona kao da želi ugasiti svjetlo u BiH

Piše D  /  23.07.2021., 04:07h

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović (PDP) je, komentirajući odluku visokog predstavnika Velentina Inzka koji je nametnuo dopune Kaznenog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, izjavio da je potpuno neshvatljivo, katastrofalno od odlazećeg visokog predstavnika „koji ovako nevjerojatnim nametanjem zakona kao da želi da ugasi svjetlo u ovoj zemlji“.   

Borenović smatra da on nema nikakve veze s nečim „što otvara stare rane“.

- Ovo je jedan, po meni, vrlo štetan politički pokušaj nametanja zakonskog rješenja koje će dovesti do političkog kaosa u ovoj zemlji, u zemlji koja je toliko opterećena korupcijom, kriminalom, neradom, nečinjenjem pojedinaca koji su dobili institucije u svoje ruke. Imam osjećaj da ih ovim visoki predstavnik amnestira i otvara nešto što je zaista katastrofalno - kazao je Borenović.

Dodao je da, nametati zakon na taj način, odlazeći iz BiH, „produbljujući političke rane, samo će proizvesti kontraefekt, jačat će retrogradne strukture i proizvest će politički kaos s vrlo nesagledivim mogućim posljedicama“.

Borenović smatra da visoki predstavnik na ovaj način čini ogromnu političku štetu BiH, „jer nameće zakon koji će biti nemoguće provesti, koji će biti politički alat u rukama pojedinaca da se obračunaju, ne zbog sadržaja nečega što je osjetljivo, bolno, nego da bi se pokušalo obračunati s političkim neistomišljenicima“.

- Potpuno štetan potez Valentina Inzka koji odlazi iz ove zemlje gaseći vjerovano i posljednju svjetiljku političku u ovoj zemlji. Mislim da je to politički katastrofalno - zaključio je Borenović.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 11:25