StoryEditor
na marginama opće skupštine

Borell će se u New Yorku sastati s liderima država Zapadnog Balkana

Piše fena  /  18.09.2022., 18:44h

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell boravit će u New Yorku na 77. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gdje će se, između ostalog, sastati s liderima država Zapadnog Balkana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je priopćeno iz njegovog ureda, Borrell će se u nedjelju sastati s glavnim tajnikom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom, a sutra će sudjelovati na panelu posvećenom Ukrajini i globalnim krizama "Od Ukrajine do Amerike: Jačanje oporavka od globalnih potresa", zajedno s ministrom vanjskih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom i ministrom vanjskih poslova Gvatemale Mariom Bukarom.

U utorak Borrell će se pridružiti predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen na otvaranju opće debate 77. Opće skupštine UN-a. Istog dana dužnosnici EU-a sastat će se s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom.

- Borrell će zatim sazvati lidere sa Zapadnog Balkana na tradicionalni sastanak organiziran na marginama Opće skupštine UN-a, navodi se u priopćenju press službe EEAS-a.

Kako je najavljeno, Borrell će u srijedu predstavljati EU na 12. ministarskom sastanku Globalnog foruma za borbu protiv terorizma, čiji su domaćini sadašnji kopredsjedatelj Kanada i Maroko.

Borrell će 22. rujna biti domaćin ministarskog sastanka između EU-a i Vijeća za suradnju u zaljevu.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 21:15