StoryEditor

Boračke organizacije RS-a: Jedini genocid na ovim prostorima onaj nad Srbima u NDH

Piše Desk  /  22.05.2024., 19:49h

Apsurd što će rezoluciju u Generalnoj skupštini izlagati predstavnik naroda koji je izazvao dva svjetska rata u kojem je stradalo više od 50 milijuna ljudi, da će to biti predstavnik onog naroda koji je u Kragujevcu u Drugom svjetskom ratu izvodio djecu iz školskih klupa i vodio pred mitraljeze na strijeljanje i koji je djecu Kozare predavao ustašama, rekao je Radojko Gagić.

Boračke organizacije RS-a: Jedini genocid na ovim prostorima onaj nad Srbima u NDH 

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske zaključilo je danas da će, ako u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici, borci u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj zapaliti svijeće kod spomen-obilježja za sve srpske žrtve koje svijet ne priznaje, izjavio je predsjednik Predsjedništva ove organizacije Milovan Gagić.

- Sutra ćemo u svim gradovima i općinama održati proširene sjednice lokalnih boračkih organizacija u vrijeme održavanja sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će biti predložena ta rezolucija i ako se usvoji, onda idemo kod spomen-obilježja i palimo svijeće - rekao je Gagić.

Gagić je nakon sjednice Predsjedništva BORS naglasio da će u narednom periodu BORS povući niz koraka kako bi dao maksimalan doprinos radi daljeg opstanka srpskog naroda i "usporavanja" onog što se tom rezolucijom želi postići, dodajući da će to raditi sa svim onim koji se bore za Republiku Srpsku.

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić ponovio je stav ove organizacije da rezolucija o Srebrenici ne znači ništa za Srbe i da joj je cilj da vrši dodatni pritisak na srpski narod.

Ostojić je dodao da je nakon eventualnog usvajanja rezolucije potrebno uraditi određeni reset da bi se sagledalo kako i kuda dalje.

Naveo je da je apsurd što će rezoluciju u Generalnoj skupštini izlagati predstavnik naroda koji je izazvao dva svjetska rata u kojem je stradalo više od 50 milijuna ljudi, da će to biti predstavnik onog naroda koji je u Kragujevcu u Drugom svjetskom ratu izvodio djecu iz školskih klupa i vodio pred mitraljeze na strijeljanje i koji je djecu Kozare predavao ustašama.

- Јedini je genocid koji se desio na ovim prostorima počinjeni nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, Srbi nikada nisu, niti će biti genocidan narod, jer za to nema argumenta - poručio je Ostojić.

Dnevnik.ba

24. lipanj 2024 06:31