StoryEditor
rat klanova

Bombaški napad u Crnoj Gori, ubijena dva pripadnika mafijaškog klana, tri ozlijeđena

Piše desk  /  20.06.2024., 11:40h

Dvije osobe su poginule, a tri su ozlijeđene jutros na Cetinju u Crnoj Gori, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, potvrdila je crnogorska policija.

Do eksplozije je došlo oko 9:10, a od siline eksplozije popucala su stakla na zgradi Sportskog centra. 

Prema neslužbenim saznanjima Vijesti.me, ubijeni su pripadnici zloglasnog kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović. 

Jedan od njih umro je na licu mjesta. Prema izvoru iz vrha Uprave policije, drugi je naknadno podlegao ozljedama. 

Prema navodima crnogorskih medija, jedan od ubijenih je nedavno izašao iz zatvora.

Vijesti.me doznaju i da su među ozlijeđenima Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan. Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizirane kriminalne grupe škaljrski klan.

Treća ozlijeđena osoba je starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila tom ulicom. Vijesti saznaju da je ona transportovana u Klinički centar u Podgorici.

Mjesecima se strahovalo da bi se ovako nešto moglo dogoditi baš u Cetinju

"Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na mjesto događaja koje je osigurano. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica te rasvjetljavanja ovog događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji s Višim državnim tužiteljstvom u Podgorici poduzimaju intenzivne istražne mjere i radnje, o čijem će tijeku i ishodu javnost biti pravodobno obaviještena", priopćila je službeno policija.

Policija je mjesecima strahovala da bi se ovako nešto moglo dogoditi upravo na Cetinju jer se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova posljednjih pola godine našao na slobodi, pišu Vijesti.

Većina njih je izašla iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostupanjsku presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija navela kao pripadnike udružene zločinačke grupe, nalazi se upravo na Cetinju.

U tijeku je policijski očevid.

Na policijskom automobilu razbijeno je vjetrobransko staklo. Navodno ga je razbio član obitelji jednog od stradalih. 

U ratu dva klana dosad ubijeno više od 60 osoba

Rat dva najveća kriminalna klana u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog, počeo je prije 10 godina nestankom pošiljke od 200 kilograma kokaina u španjolskoj Valenciji.

Od tada je ubijeno više od 60 osoba.

Dvojica vođa ta dva kriminalna  klana Igor Vukotići i Radoje Zvicer su u bijegu.

Škaljarski i kavački kriminalni klanovi nazive su dobili po predgrađima grada Kotora odakle potiču njihovi vođe.

Dnevnik.ba

12. srpanj 2024 04:37