StoryEditor

Bombaš (71) iz Pakraca dobio mjesec dana istražnog zatvora

Piše D  /  29.01.2021., 10:01h

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru u četvrtak u večernjim satima prihvatio je prijedlog bjelovarskog Državnog odvjetništva i bombašu Miloradu A. (71) odredio mjesec dana istražnog zatvora. On je odmah po donošenju odluke sproveden u bjelovarski Zatvor.

Obrana ima rok od tri dana da na tu odluku podnese prigovor, što će vjerojatno i učiniti. 

Kazneno su ga prijavili za pokušaj teškog ubojstva trojice radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju u Pakracu. Dobio je prijavu za niz kaznenih djela. Policija je u kući Milorada A. pronašla osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva. 

Marijan Coleti (54), jedan od ranjenih radnika HEP-a za 24sata jučer je ispričao što se sve odvijalo prije eksplozije.

- Kad je Darko spustio ‘košaru’ u kojoj je Ivica bio podignut do vrha stupa kako bi isključio struju, ja sam mu prilazio i vidio da se nešto kotrlja. Rekao sam: ‘Vidi, ovaj nas gađa kamenjem’. Vlasnik je potom ušao u kuću i zatvorio vrata. Tek kad je bomba eksplodirala, shvatili smo što je posrijedi - ispričao je Marijan.

Marijan je dobio geler koji se zaustavio u blizini jetre. Rekao nam je da mu je liječnik preporučio da se geler ne vadi. 

Kolega Ivica Osmak (56), koji se kao i Marijan nalazi u Općoj bolnici u Pakracu, pogođen je gelerom u glavu iza uha i zaustavio se kod sinusa. Njihov kolega Darko Marelja (53) najteže je ranjen te je odmah iz Pakraca prebačen u KBC Zagreb. On je, kako smo doznali, stabilno, ali mu je još život ugrožen, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:38