StoryEditor

Bomba s Otoka: Kovačić odlazi kod Pepa u Manchester City?!

Piše D  /  10.07.2018., 10:07h

Prošla sezona je za Manchester City bila jedna od najboljih u njihovoj povijesti. Sjajno je Pep Guardiola posložio sve kockice kod ‘građana‘ te su se prošetali Premier ligom, prenosi 24.sata.

Međutim, izostao im je onaj jedan trofej kojeg svaki klub žarko želi, a to je Liga prvaka. Odmah po završetku sezone španjolski stručnjak bacio se u analizu igrača koje bi mogao dovesti u City kako bi došli do tog trofeja.

Prvo se tu spominjao veznjak Napolija Jorginho, ali je došlo do komplikacija jer je vrlo izgledno da će Sarri zasjesti na klupu Chelseaja od sljedeće sezone, a sa sobom bi mogao povesti i sjajnog veznjaka. 

Guardiola se odmah bacio na traženje novog igrača za vezni red, a prema tvrdnjama engleskog Mirrora, izbor je pao na hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića koji je nedavno izjavio kako želi napustiti svoj trenutni klub Real Madrid. 

Iako ga ugovor s madridskim klubom veže do 2021. godine Kova tamo ne dobiva dovoljno prilika za igru i spreman je potražiti novu sredinu kako bi igrao što više. 

- U Real Madridu svi igrači osjećaju da su važni, no problem je što je mladim igračima teško doći do kontinuiteta igara, a bez toga teško da ću pokazati svoj pravi potencijal. Kad ne igram, nisam sretan. Ovdje sam tri godine, nisam igrao puno i to je utjecalo na moj status u reprezentaciji. To me ne čini sretnim, zato je najbolje za mene da promijenim klub. Real je pun sjajnih igrača i možda sam još premlad da bih pridonosio momčadi 100 posto, ne znam - nedavno je izjavio Kovačić.

Ovaj transfer bi za našeg Matea bio velika nagrada za sav trud i rad koji ulaže tijekom godina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:02