StoryEditor
interna istraga

Bolnica u Foči: Utvrđujemo kako je novorođenče palo na pod, izražavamo žaljenje zbog neželjenog nenamjernog događaja

Piše desk  /  24.08.2022., 11:25h

U Sveučilišnoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti incidenta koji se dogodio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod, potvrdili su za Nezavisne.com.

Ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj.

"Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se dogodio u našoj Ustanovi. Poduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na liječničke preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tijekom boravka na Odjelu ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih liječnika, pedijatara i ginekologa da se beba transportira u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu radi nastavka liječenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog liječnika, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak", kažu.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:40