StoryEditor
foča

Bolnica medicinare šalju na obuku nakon što im je beba ispala na pod

Piše desk  /  02.09.2022., 11:31h

Nakon što je u Univerzitetskoj bolnici Foča tijekom porođaja medicinskom radniku navodno beba ispala na pod, jedna od mjera koja je predložena jest da svi zaposleni na Odjeljenju za ginekologiju te u Ginekološko-akušerskoj ambulanti idu na ponovnu obuku.

Potvrđeno je to za "Nezavisne novine" iz ove zdravstvene ustanove, odakle je prošli tjedan stigla šokantna informacija, koja je zgrozila bh. javnost i upalila alarme za uzbunu.

Naime, policija provjerava navode prijave koja se odnosi na nesavjesno pružanje liječničke pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je novorođenče zadobilo ozljede glave.

Beba je, kako je jučer potvrđeno iz trebinjskog tužiteljstva, još u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a iz fočanske bolnice, pozivajući se na informacije koje dobivaju od kolega, kažu da je njeno zdravstveno stanje dobro.

"Univerzitetska bolnica Foča je u tijeku prošlog tjedna Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dostavila iscrpan izvještaj sa svim podacima i postupcima provedenim u vezi s nenamjernim neželjenim događajem tijekom kojeg je došlo do ozlijeđivanja novorođenčeta", rekli su za "Nezavisne novine" iz ove zdravstvene ustanove.

Dodaju da su proveli sve neophodne radnje koje se tiču uzimanja potrebnih podataka s izjavama neposrednih sudionika događaja, od strane rukovodstva Ustanove.

"Stručni kolegij je također upoznat s neželjenim događajem, zatim je Etički odbor Univerzitetske bolnice Foča proveo sve neophodne procedure koje se tiču događaja tijekom kojih je došlo do nenamjernog ozlijeđivanja bebe prilikom porođaja", rekli su iz Univerzitetske bolnice Foča.

Tvrde da su sve dobivene informacije proslijeđene resornom ministarstvu, s predloženim mjerama radi unapređenja postojećih protokola i procedura, s pojačanom opreznošću prilikom njihovih izvođenja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 03:55