StoryEditor

Boksačica postala medicinska sestra: U meču protiv korone

Piše D  /  15.04.2020., 02:04h

Na ruke je umjesto boksačkih rukavica navukla zaštitne rukavice, umjesto štitnika za zube stavila je zaštitnu masku, a sportsku odjeću zamijenila je onom medicinskom. I upustila se u najteži meč u karijeri. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli (@kimklavel)

Kanadska boksačica Kim Clavel (29) je u karijeri pobijedila u svih 11 mečeva, a sada je odlučila boriti se s korona virusom. Brojne bolnice diljem svijeta bore se s manjkom liječnika i medicinskih sestara. Brojni djelatnici rade do iznemoglosti jer ih jednostavno nema tko zamijeniti pa im je svaka pomoć dobrodošla, pišu 24sata.hr.

Kim je završila školu za medicinsku sestru i ima određeno iskustvo u tome poslu. Ponudila se jednoj kanadskoj bolnici kako bi im olakšala posao i oni su to rado prihvatili. 

Mečevi su joj ionako otkazani, a trenirati ne smije. Pa je odlučila napraviti nešto korisno. 

- Neki ne razumiju situaciju s korona virusom i ne žele ostati u svojim sobama. To je veoma teško. Mi moram biti i medicinske sestre i psiholozi u isto vrijeme - rekla je Clavel. 

Broj zaraženih u svijetu prešao je brojku od dva milijuna i doslovno cijeli svijet vodi bitku sa zlokobnim virusom. U Kanadi je dosad zaraženo 27.000 ljudi, ali puno težu bitku vode njihovi susjedi. U SAD-u je više od 600.000 zaraženih. Situacija je jako ozbiljna, ali Kim kaže da se ne boji iako je svjesna da je njezin posao najizloženiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeliel)

- Nisam uplašena, znam kakav je rizik, ali ne bojim se. Želim pomoći ljudima i ne razmišljam o sebi. Pratim pravila i štitim se, jer želim zaštititi ostale ljude - rekla je Clavel pa zaključila:

- Imala sam izbor, mogla sam ostati kod kuće, ne raditi ništa i čekati novac od države. Ne, dobila sam dozvolu i odlučila sam pomoći drugima. Osjećam da mogu napraviti razliku.

Kanađanka je u ovim teškim vremenima pokazala zaista veliko srce svjesna rizika da se i sama može zaraziti te tako ugroziti svoju karijeru koja je u naletu. No ona o tome ne razmišlja. Glavna misija joj je zaštititi druge ljude. A to je za skinuti kapu i odati priznanje...

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:18