StoryEditor

Bojni otrov uspaničio građane mostarskog naselja Opine

Piše D  /  24.02.2021., 03:02h

Zabrinuti građani mostarskog naselja Opine javili su agenciji Patria da su u blizini njihovog naselja ostavljene dvije boce bojnog otrova klor koji je curio iz boca. Od jučer su na apel građana reagirali samo pripadnici MUP-a i Vatrogasne jedinice. Vatrogasci su uz uporabu zaštitnih maski zavrnuli boce, ali prema tvrdnjama mještana iz jedne otrov i dalje izlazi.

- Eto kakav je ovaj naš Mostar, od jučer se ne može pronaći nitko tko je nadležan da otrov ukloni iz blizine naselja. Prema onome što smo sami mogli saznati, količina otrova koja je ovdje može biti opasna po život stanovnika. Vatrogasci su već dva puta dolazili, nema civilne zaštite, inspekcija još nije došla. Ovdje nadležni ne brinu o našim životima, rekao je Nijaz Muratović.

Foto: Patria

Boce su pronađene jučer nakon radnog vremena, a otrov se osjeti na udaljenosti od 50-ak metara. Prve kuće naselja od 3.500 stanovnika su udaljene stotinjak metara. Posljednje informacije s terena govore da će ipak vatrogasci odnijeti boce i predati ih civilnoj zaštiti.

- Tako su nam sada rekli. Čekamo da vidimo hoće li tako biti. Vatrogascima stvarno svaka čast, jedino su oni uvijek na prvoj crti zaštite života građana, pa i sada, iako mislim da ovo nije njihov posao, rekao je Muratović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:59